torstai 19. heinäkuuta 2012

"Tee se itse,"- Tia; Hiusten total Blondaus 7-päivässä!

Tämän jutun mä olen luvannut nyt tehdä jo niin kauan että oli vihdoin pakko vain paiskata materiaali kasaan BB, stä tutun Tanjan oman hiustenvaalennus projektin myötä.
Olin nääs onnellisena unohtanut koko jutun, mutta tulin muistutetuksi kun Tanja päivitti profiilinsa jotenkin näin;

Poistin pidennykset -> Olen kalju.
Hiusten blondaus Osa 1 -> Punaruskeita läikkiä -> Käytän pipoa

Mieleen palasi elävästi oma kamppailuni muutaman kuukauden takaa. .

Okay, lets Start! 

Alkusanoina voinen todeta heti kärkeen; En todellakaan suosittele tällaista toimenpidettä tehtävän kotona, vaikka olisi kaveri (tai sata sellaista) apuna. Enkä oikeastaan suosittele kenenkään tekevän itse itselleen  edes haaleita raitoja näillä myrkyillä, vaan siirtyvän samantien kampaajalle kun hiusten asteittain vaalentaminen edes juolahtaa mieleen. 

Mutta minä olen minä, totaalinen kuuro kielloille ja tahdon tehdä kaiken itse, enkä ole valmis maksamaan heti ensimmäisestä pyrähdyksestäni kampaajalla aloitusmaksuineen ja pätevän mielipiteen saadakseni jopa noin kahtasataa euroa. (jolloin siis kuulen heti tutun litanian; "Ei tätä voi vaalentaa.. Mutta jos tehdään raitoja?") 

Tässä siis aloitus tilanne.
Tältä näyttää Tian tukka kun siitä on revitty kaikki pidennys irti, annettu sen kasvaa noin 4kk viimeisen kampaamokäynnin jälkeen ja sitä ei ole värikäsitelty pariin kuukauteen ollenkaan.
Katastrofi.
Ja vieläpä punaisen tyyppinen sellainen.
Yök.
Yksi värinpoisto ei itsessään tee varmaan kenenkään päälle yhtään mitään, joten tässä vaiheessa tuohon päähän on kulutettu niitä jo kolme pakettia. (Yksi ensin, jonka perään kaksi purkkia päällekkäin samaa kamaa)
Lopputulos näyttää aika pitkälti siltä kuin mun päälle olisi ensin heitetty tuopillinen Magnersia, sitten oksennettu. 
Näin nätisti sanottuna :) 
Tyvi on yllättäen kirkkaan valkoinen ja siitä alaspäin tukassa toistuu noin kymmenen erilaista sävyä beigestä oranssiin.
Toosi kiva!


Time to get ruff !

Seuraavana aamuna käsittelytilanne oli siis ihan surkea ja pää turhan monen värinen.
Ostin siispä nuo kaksi purkkia tuossa ylhäällä ja viskasin muistaakseni molemmat sekaisin päähäni puoleksi tunniksi!(kuten näkyy)
Aktiivista aineen päähän hieromista ja odottelua.
Aina välillä voi myös tsekata ettei oma tukka ole palanut täysin irti., jos viitsii.
Kannattaa myös muistaa että vaalentaessa jonkin vinkin mukaan pitäisi aina olla ainetta niin paljon että seos ei kuivu päähän. Tiedättekös?
Liian vähän vaalennusseosta johtaa vain siihen että tukkasi on täynnä vaaleata ja puolikuivunutta massaa joka ei kuulemani mukaan puolikuivana vaikuta millään tapaa. Aina reippaasti ainetta että se pysyy kosteana!

Noniin, vaalentamisen kolmas päivä, huomenta!

Tämä on niitä aamuja jolloin heräät joko jännittyneenä siitä että pääset leikkimään tukkasi kanssa ja odotat jännityksellä kuoriutumistasi blondiksi tai, haluat hirttää itsesi ( ja hiuksesi) lähimpään kattolamppuun.
Ei siinä sinänsä mitään että tukka alkaa nyt enemmän ja enemmän muistuttamaan porkkanaa, mutta nyt ollaan myös virallisesti päästy siihen vaiheeseen kun;
a) latvat alkavat näyttämään selviä protestoinnin merkkejä ja haluavat tulla leikatuiksi pois

b) tekee mieli leikata koko hemmetin reuhka helvettiin ja adoptoida tilalle intialainen aitohius peruukki a.s.a.p

c)Vaalentamisen edistymisen erot muuttuvat naurettavan pieniksi, elleivät peräti huomaamattomiksi.
Oranssi on oranssi.
Piste.


 Ja sitten kuvioon vedetäänkin jokaisen blondaajan toiseksi lemppari tökötti!

 Eli vahvin mahdollinen raita-aine mitä kaupasta löytyy !

Kun nyt ollaan siinä tilanteessa että hiusten keltaisuutta poistavat tasan kolme asiaa;

- Sininen
-Sininen
-Sininen
(Violettia, korjaus)

Kannattaa suosia silloin;

-Sinistä
(violettia)

Raita-aineissa on sinistä!Joten tunget tököttiä hiuksiisi kaikkialle muualle kuin tyveen ( joka on tähän mennessä jo varmasti kiljuvan valkoinen) ja hiustesi keltaisimpiin kohtiin.

-Jos pakko tai edes mahdollista, toista prosessi.(Hyvä vaihe alkaa napsimaan palaneita latvoja irti, itse vuolin latvoja pois vuolentaveitsellä prosesin loppuvaiheessa)

                           Nyt tukka alkaa näyttämään jopa armottomassa valossa tältä. 
Keltainen, vaalea/ valkoinen pohja ja latvat huutavat hoosiannaa.
Itse olin vaalentamisen vaiheessa noin kuuden päivän kohdilla.
Ainoan aineen jonka olen tähän mennessä jättänyt kokonaan mainitsematta, voi nyt hyvillä mielin kaapistoista esille ja lotraaminen voi alkaa.
Tadaa !!

Hopeashampoo!
Ostin tällaisen purkin ja kulutin sen noin neljässä päivässä.
Lotrasin aineen kanssa ja unohdin tyystin 3 minuutin vaikutusajat ja sensellaiset jorinat, päättäen, että jos tukastani tulee sininen, sitten siitä tulee.

Sain pari vihertävää raitaa välillä sinne tänne päähäni, mutta ne kuluvat pois muutamassa pesussa, joten lätkin hopeashampoota kuivaan tukkaan, annoin vaikuttaa parisenkymmentä minuuttia ja pesin pois.
Annoin vaikuttaa päässäni 5-10min ollessani saunassa ja vielä vaahdotin hiukseni samalla kamalla ennen hoitoaineilla pesua. Yllä olevassa kuvassa värjäyskäsittely on vielä sinänsä kesken, että tukassa vielä keltaista.
Tämän pisteen jälkeen en kuitenkaan enää värjännyt hiuksiani millään tapaa vaan käytin vaalentamiseen ainoastaan hopeashampoota.
Samat hiukset ( ja Oskar) muutamaa viikkoa myöhemmin Miss Globe finaalissa.
Huomaa jo että hiuksissa alkaa ilmenemään hyvin kevyt kylmyys, vaikka kuultavaa keltaisuuttakin näyttää vielä olevan pitkin pituutta.

Nyt on se aika kun huonot latvat kannattaa oikeasti napsauttaa pois ja aloittaa hiusten tehohoito!
(Tarkoittaa; litra hiuksiin jätettävää hoitoainetta hiuksiin,- per päivä)

Kuukautta / kahta myöhemmin tukka näyttää suurinpiirtein tältä.

Tässä vaiheessa on jo kertaalleen vaalennettu vähän tyvikasvua ja samalla hieraisin loputkin vaalennusaineesta keltaisempiin kohtiin.
Tukka on alkanut jo vähän palautumaan saamastaan shokkihoidosta ja alkanut tuntumaan mukavalta käsitellä.
Viikko tästä eteenpäin ja laitoin päähäni vihdoinkin vaalean pidennyksen, sitä ennen pidättäydyin erilaisissa hiusclipseissä kun kävin ihmisten ilmoilla.


Ja lopputekstiksi;
En suosittele tätä keinoa vaalentaa KENELLEKÄÄN !

Enpä ... !

4 kommenttia:

 1. Ihan pakko ammattilaisena sanoa, että ainoa joka auttaa keltaiseen on
  VIOLETTI
  VIOLETTI
  VIOLETTI
  ;)
  Sininen taas taittaa oranssisuutta, jota on hiuksessa myös värinpoiston jälkeen, mutta yleensä tuo keltaisuus on juurikin se ongelma.

  Muuten ihan tosi jees blogaus enkä ala muuten ammattimielessä kommentoimaan, hyvät neuvot Tialla, varsinkin hopeasampoon suhteen. Tosin siinäkin kannattaa kokeilla vaikka Cutrinin tuotteita, koska heillä myös tuo hopeahoitoaine ja Cutrinin tuotteissa myös pigmentti on enemmän violettia kuin tuossa Lorealin tuotteessa. Ja muutenkin Cutrinin pigmentit taittaa paremmin hiuksen keltaisuutta.

  Jos haluaa panostaa eli maksaa sikana, suosittelen itse käyttämääni ehdottomasti parasta violettisampoota; Fudgen. Hinta n. 20e, mutta pigmentti on niin tehokasta, että jos se vaikuttaa yli 5min, tulee hiuksista violetinhohtoiset, mutta se ei allerkirjoittanutta haittaa, vaan päinvastoin.

  Eli Tia sullekin vinkiksi, jos haluut tosta pienestä keltaisuudesta eroon, niin violetin väriset sampoot toimii paremmin siihen :) Muuten sulla oli tosi hyviä vinkkejä, kuten se, että massaa tarvitsee olla tarpeeksi ja latvojen leikkuu yms :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä saada ammattilaisen näkemys myös tuohon perään, löytyy lukijoille vinkki vinkkisiä enemmän samasta paikkaa! :) Aivan, olen välillä vähän miettinyt että miksi sanotaan sekaisin että sininen auttaa taikka violetti auttaa, mutta selvisihän tämäkin. Eli siis VIOLETTI VIOLETTI VIOLETTI:) Kiitos! Olen tuosta Fudgesta muuten joskus kuullut pelkkää hyvää, joten kokeilemattakin uskon että on hyvää kamaa. Kiitos Hidille kommentista :))

  VastaaPoista
 3. Sä oot kyllä Tia niin huippu! Vaikken sua tunne (paitsi tietty luulen tuntevani kun luen blogiasi ;)) niin olin varma, ettet kilahda mun kommentista, vaikka moni muu olis niin tehnyt... Kokeile ihmeessä tota Fudgea joskus, mutta se pitää muistaa sit kammata harvalla kammalla pitkiin hiuksiin, kun muuten voi jäädä läikkiä. Upeelta toi sun tukka näyttää uusimmissa kuvissa.

  Ihanaa kesää sulle ja teidän koko isolle perheelle <3 <3 <3

  VastaaPoista
 4. Hyvät ohjeet olivat, ennen en oo sun blogias lukenu, mutta oli niin mukavasti kirjotettu teksti että pitääpä alkaa lukemaan. Itellä on jääny blondaukset yleensä kesken koska ei hermo riitä, hiukset kyllä kestäisi (en tajua miten, mutta ikinä ei oo vahingoittunu mitenkään värjätessä/vaalentaessa). Mutta kiitos mahtavista vinkeistä, jos joskus satun tarvitsemaan vinkkejä blondaukseen ! (:

  Ja hyvää loppu kesää ja mahtavaa jatkoa Tia :)

  VastaaPoista