perjantai 5. lokakuuta 2012

Tukholman jälkeen...
Täällä tätä nyt nökötetään, kotona, jalka jonkinlaisessa paketissa ja kainalosauvat sängyn reunaan nojaten.
Mun tiistainen jalkaleikkaus meni kaikinpuolin hyvin, mutta itselleni sairaalassa olon vaiheet oli todella yllättäviä.
Yllätyin muunmuassa siitä miten nopeasti päädyin odotustilasta leikkauspöydälle. Onnekseni siinä ei paljon nokka tuhissut, koska stressaaminen tunnetusti lisää stressiä ja stressi taas syö hermoja.
Vaikka olinkin jo aamusta suhteellisen rauhallinen.

Polveni tutkittiin tähystyksellä josta sitten jatkettiin varasuunnitelma kakkoseen.
Oli todennäköistä ettei tähystys tapauksessani riittäisi korjaamaan rakenteellista vikaani, joten loppujenlopuksi vietin leikkaussalissa muutaman tunnin.
Nukutuksessa, luojan kiitos.
Hoitajani ja anestesialääkärini olivat silminnähden nukutusta vastaan, minkä toki ymmärrän jollain tasolla, koska leikkauksen VOI kuitenkin suorittaa myös spinaali puudutuksessa.
Tapauksessani, jossa satun olemaan pelkopotilas ja omaan paniikkikohtauksen omaisia tunnuspiirteitä (ei voi yllättää ketään teistä lukijoista BB-talosta karkaamiseni nähtyänne) päädyin kuitenkin, että nukun ennemmin, kuin itken läpi leikkauksen.
Hyvä näin, sillä sykkeeni hyppi reippaasti yli sadassa kun minut vietiin leikkaussaliin ja anestesialääkäri joutui odottamaan rauhoittumistani ennen nukutusta.
Sen jälkeen kaikki pimenikin mieletöntä vauhtia.

Heräämö oli kaikkea muuta kuin oksettava ja kauhea kokemus.
Jalan tilalla oli toki jokin merinorsua muistuttava, sideharsoon kääräisty mötikkä, mutta lämpöpeiton alla oli mukava heräillä.
Verrattuna muihin herääviin potilaisiin olin kuulemma kovin tomera heräämään itse, enkä jäänyt nukuksimaan koko päiväksi. Taisi neiti Kiurulla siintää ajatuksissa kotiin pääsy!
Niinhän sitä sitten päästiinkin, tosin hieman omine lupineni.
Lähdin vaatteiden vaihdon jälkeen linttaamaan laukkuineni ja keppeineni (luvatta) kohti etuovia ja nikotiinin tuomaa helpotusta. Hoitajat juoksivat perässä ja huhuilivat ettei mulla ole lupaa poistua ennenkuin noutajani (tässä tapauksessan siis Petsku) olisi paikalla. Huikkasin olkani yli että matka tästä tupakkapaikalle menee ihan harjoituksen piikkiin ja tekee hyvää verestellä kepeillä kävelyn taitoa!
Hitto mun kanssa, myönnän etten ollut aivan selvät piipussa, vaan edelleen aikamoisessa anestesia/koipikipulääke pöhnässä, mutta hei.. Girls gotta do what girls gotta do.
Eli tällä kertaa karkasin jo päiväkirurgiselta osastoltakin!
Hyvä minä...


Ennen sairaalareissua oltiin Petskun kanssa vkonloppu laivalla ja käytiin tukholmassa päivän ajan.

Olen ihastunut Tukholman Second hand kulttuuriin ja siihen, miten ekologisesti tavaraa kierrätetään ruotsissa moneen muuhun maahan verrattuna. Itse ostan mielummin kaikki vaatteeni kirpputorilta, kuin liikkeestä. Tämänkin vuoden parhaat löydöt ovat kaikki kierrätettyjä vaatteita.Löysin siis tällä kertaa mukaani kaksi lähes uutta kirjekuori käsilaukkua ja kaksi pikkumustaa mekkoa. Niitähän täytyy olla naisella ainakin muutamat!
Laivalla juhlittiin vähän Petskun synttäreitä ja käytiin syömässä mm, hummeria, rapuja ja ostereita.
Kyytipoikana hyvät valkkarit ja sittemmin hyvät yöunet! Niistä on vanhusten viikonloppu lomat tehty! :)


Tukholman armeija museo.. Vai sotahistorian? 
Tässä sairastellessa saa olla muutoin niin resupekan näköinen, että kävin ennen leikkaustani ystäväni Paulinan tiloissa laitattamassa ihka uudet kynnet itselleni.
Onpahan meikittömän naaman ja harjaamattoman tukan sijasta jotain nättiä katseltavaa!
Pakko sanoa että Paulinan tekemät kynnet on ihan mielettömät! Nätit, vahvat ja todella persoonalliset! Suosittelen todella paljon kaikille!!
Itse aion ainakin tästä lähtien käydä vain Pauliinalla näissä asioissa.
Paulina on muutoinkin elämäntaparemonttilainen ja suomen Jutta Gustafsberg II, likka on tehnyt hirmu suuren  laihdutus/body shape muutoksen viimeisen muutaman kuukauden aikana aivan omin kotikonstein ja omilla treeniohjelmilla.
Olen usein katsellut Paulinan upeaa työtä ja -15kg painontiputus työtä hirmuisella innolla.
Kun oma koipi on kunnossa, seuraan varmasti Paulinan ohjeita ja jalanjälkiä terveellisempään ja sporttisempaan elämään!
 Paulinan nettisivut avautuvat kuulemma pikapuoliin TÄÄLLÄ mutta siihen asti voitte seurata Paulinan upeaa blogia treenauksesta, ruokavaliosta, yms, TÄÄLLÄ.
Hääsuunnittelut ovat nyt todella reilassa, kerroinko jo että löysin ja ostin jo peärti 3 hääpukua itselleni!?
Löysin aivan unelmien puvun itselleni heinäkuun hääseremoniaan.
Koska en tietenkään halua paljastaa mekkoa tulevalle miehelleni, en sitä voi tänne teillekään laittaa näkyviin.. mutta jos laitan kuvia pukujen yksityiskohdista sivuilleni piakkoin? :)
Kaikille häitään suunnitteleville tiedoksi;  tutullani on hitonmoinen varasto erilaisia ja erikokoisia pukuja myynnissä, sieltä minäkin omani ostin!
Yhteydenottoja siis jos olet itsekin vailla hääpukua :)                                                        Saikku terkuin, Tia

1 kommentti:

  1. Wow, you're so pretty, you remind of Anastasia Shpagina, who is my favorite!

    VastaaPoista