keskiviikko 28. elokuuta 2013

Minkälainen on sun tyylisi?


Tyyli, tyylittömyys, tyylitaju, muoti, sesongit, siinä on sellainen aihe jonka pureksinta ei koskaan maailmasta lopu. 
Vaikka ulkonäkö asiat ovat selvimmin esillä naisten elämissä, silti tyylimokat ja onnistuneet yhdistelmät tuntuvat nykyään kiinnostavan enemmän ja enemmän myös miehiä. 
Vuosi sitten olin aivan pulassa oman vaatekaappini kanssa.
Omistan epäilemättä satoja kappaleita vaatteita, ellen peräti jopa tuhat määrin. 
Joka kuukausi on oltava jotain uutta tyyliin, mutta se saattaa mun kohdallani hyvinkin tarkoittaa uusia korvakoruja tai sitten reissua kirpputorille,- parhaat löydöt esimerkiksi löytää ruotsin SecondHand-shopeista (vinkki teille tukholman risteilylle lähtijöille). 
Oma tyyli on asia, joka kehittyy meille kaikille ajan kanssa aivan omanlaisekseen asiaksi. 
Tyyliähän on se että tarkasti yhdistellen ja vaatekappaleita sekä koruja mallaamalla löytää itselleen täydellisen kokonaisuuden, mutta sitä voi myöskin olla käytännönläheinen "sekapukeutuminen", joka tarkoittaa pukeutumisen perus elementtien yhdistämistä toisiinsa sen kummempia sovittelematta. 
Itse kuuluin pitkään viimeisimpänä mainittuun ryhmään ja ns. "farkkukansaan". Vaatekappaleeseen, jota nykyään välttelen viimeiseen asti. 
Onneksi farkuissakin on nykyään varaa valita ! 

                                   Maatuska ja talonpoikaistyyli kiehtoo!

Oma tyylini vaihtelee päivittäin, mutta se harvoin rönsyilee puhtaasti tyttömäiseen tyyliin, kuten vaaleanpunaiseen, kullan sävyihin, pastelleihin tai pitsiunelmiin. Vaikka juhla ja arki pukeutumisessani rock-tyyli ja poikamaiset asusteet (henkselit, hatut, ruutupaidat) viehättävät luonnostaan eniten, kesä on tuonut tyyliin hipauksen ihailua "hippi" ja "maatuska" muotia kohtaan. 
Erityisenä suosikki pukeutujanani mainittakoot suomalainen Erin, jonka korut, värikkäät printtivaatteet ja sukkahousut ovat ihan mielettömän upeita !Pidän pukeutumistani sekoituksena käytännönläheisiä elementtejä, hillittyjä värejä, graafisia linjoja ja materiaaleiltaan mukavia kappaleita. 
Erityisenä suosikkinani mainittakoot myös statement-korut.

Yhtenä päivänä jo jonkin aika sitten keskuteltiin meidän työpaikan Delivery Managerin kanssa (siis vit.. pfffhhh.. Miten tää suomennetaan?) kuinka meistä molemmat on melko mukaan vedettävissä kaiken maailman kaupusteluihin, jos kyseinen tuote tai palvelu on ekologisesti hyvä juttu.
Siis ihan mihin vain. 
Sähkösopimukset, biohajoavat shampoopullot, auto, kone, kännykkä, you name it. Jos on olemassa ekologisempi vaihtoehto jollekin tuotteelle tai palvelulle jota käytämme, niin ehdottomasti sellainen kiinnostaa !
Ja kaikkihan sen tietää; kierrätys kannattaa. Joten ei muuta kuin kirppikselle ostoksille ja vasta sen jälkeen lopputilin kanssa stockalle, jos tarvitsee !Olennaisena osana tätä blogia halusin nostaa tuon edellämainitun aiheen esille, sillä seuraavissa kuvissa ette tule mun lempi Guess-laukkuani lukuunottamatta näkemään yhtäkään kallista merkkituotetta, puhumattakaan Louis Vuittoneista,- en edes omista sellaista. 
Enkä suoraan sanottuna ihan täysin ymmärrä, miksi laadusta on tullut niin monelle pröystäilyn aihe? 
Mikään ei liene huvittavampaa kuin seurata eräiden enemmän tai vähemmän heikkotuloisten julkkujen ja missimimmien jatkuvaa hypetystä tuotteista, joiden hinta on NAURETTAVAN korkea, ollakseen kuukausittainen hankinta. 
Eikö pari hyvää käyttölaukkua ja takkia ja kenkäparia riitä?
Ja niiden rinnalle hankkia sitten tyylin korostajiksi aivan tavallisia tuotteita? 
Ja miksi nykyään kaikki vanha on vintagea? Miksi niin harvoin myönnetään, että "Tää on ostettu ihan kirppikseltä." 
Niinkuin se muka olisi sen nolompaa kuin ostaa tuotteensa jostain p*rkeleen Modtexista (yak) ja Ginatricostista (blah) ?
Erityisenä lempparina mainittakoot tuo sininen "navettamekkoa" jonka sain äidiltäni, joka taas oli saanut sen mummilta, joka taas lienee ostanut kyseisen koltun espanjasta. 
Oikeilla asusteilla ja vyötäröä korostavalla vyöllä mekosta lutviutui yksi mun lempivaatteistani. 
Ja koska kyseinen mekon pääntie on niin kaunis, yhdistin sen yhtenä päivänä mustien korkeavyötäröisten housujen kanssa ja laskostin helman siististi housujen sisään, jättäen mekon yläosan löysäksi kesäpaidaksi.

Halleluja navettamekoille ja mummien tyylitajuille !Häissä. Kevyttä, kesäistä, .. tylsää?

Pin-Up tyyli on varma suunta onnistumiseen!

Matkalla häihin.
Kaupunkiloma,-tyylinen kesäasu kokonaisuus.


Festarityyli

Sivunutturahäkkyrä ja ruutupaita. Talonpoikaistyyli rocks !Mökkityyli.

Rock`n Roll sävytteinen toimistotyyli. Hieman miehekkäät nahkakengät tolppakoroilla, lateksi reunustaiset stretch housut, leveä niittivyö ja ale-pusero sistersiltä.


Navettamekko tuunattuna vyöllä, kevyillä käsikoruilla, kesäkengillä ja punaisilla huulilla.

7 kommenttia:

 1. Uhh, todella hottis toi rock-henkinen toimistotyyli! Noi pöksyt on niiiin seksikkäät, että melkeen laukeen omiin housuihini.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo mekko :) <3 Sun kirjotuksia on hauska lukea ku oon itse sun kanssa aika samanlainen :)

  VastaaPoista
 3. Kiitokset iltamyöhään lukeneille ja kommentoineille Anonyymeille :) <3 Noi pöksyt ROCKS ! Jos sitä ei enää 2000-luvulla kehtaa koko lateksi pökiä vetää jalkaan, niin tuollaiset osa-lateksiset kyllä kehtaa ! :D

  VastaaPoista
 4. Delivery manager= toimitusjohtaja

  VastaaPoista
 5. Hahaha siinä on joku sankari oikee sanakirjaa käyttänyt Delivery = Toimitus... Kyllä esim TAVARAN TOIMITUS :D ..

  Delivery Manager on suht vähän käytetty nimike suomessa, mutta ehkä selkeiten voisi suomentaa Muutosjohtajaksi/päällikköksi.. Vetelevät yleensä jotain tiimejä tai ovat esimiehiä ja osallistuvat yrityksen kehittämiseen.... Vähän niinkun Project Manager, mutta ei välttämättä niin sidottu tiettyyn tehtävään..

  VastaaPoista
 6. Noh ei nyt ihan noinkaan :)

  Delivery Manager hoitaa toimituksia / tilauksia.... Toimii niinkuin Project Manager, mutta johtaa prosessia ei projektia.

  Esimerkiksi joku tilaa valmistalopaketin tästä vastaa Delivery Manager poikineen.

  Jos joku taas tilaa modifioiduntalopaketin joudutaan kyseisestä tilauksesta tekemään Projekti jolloin Project Manager astuu hommaan mukaan. :)

  VastaaPoista
 7. Nooniin, tulihan tähän selvyys :D Kiitokset kommentoineille. Olin pitkän uskossa, että kyseinen jehu on juurikin Project Manager, josta syystä Delivery Manager nimitys oli itsellenikin yllätys, kun kuulin hänen oikean nimikkeensä.

  Muistetaan nyt kuitenkin se, että nämä enkku nimityksethän eivät missään tapauksessa ole AINA suoraan käännettävissä. :)

  VastaaPoista