maanantai 27. helmikuuta 2012

DOM Discotheque-Vip avajaiset

Kutsuvieras tapahtumissa edes joskus pistäytyneet tietävät seuraavan väittämän lähes poikkeuksetta todeksi; Ilmaisen viinan juhlia ei juuri viikonloppuisin järjestetä!

Allekirjoittanut tietää (ja tukee) toki poikkeuksia, mutta useimmiten päädytään synttäreitä, avajaisia ja muita pienen yleisön juhlia järjestämään akselilla keskiviikko - torstai yö; sinkkujen, työttömien, taiteilijoiden ja turhien julkkisten virallisena pikkulauantaina!
Ja tämähän passaa.

Helsingin Dom Discotheque ravintola teki kuitenkin iloisen poikkeuksen vahvistamattomaan sääntöön ja entisen hevimetallin aikakausi jyrättiin trendikkäästi perjantaisissa vip-bileissä.
Ne teistä jotka virittäytyivät otsikon lukiessaan vanhan kunnon Highlightin iäti elävien pissis muistojen tasolle, himmatkaahan vauhtia!
Tämän ravintolan avajaisissa eivät kotoa karanneet 17-vuotiaat hilluneet, eivätkä sen liiemmin Danten aikaiset, pelottavat körmyniskat vartioineet tumppi huulessa jokaista sisään pyrkivää perustallaajaa.

Se, mitä Dom Discotheque tulevaisuudessaan tulee olemaan bilekansan ja arvostelijoiden mielissä, säilyy toistaiseksi tämänkin kirjoituksen tekijälle arvoituksena.
Saadaanko tästä ensivaikutelmaansa vastaava, tyylikäs aikuisemman kansan illanvietto paikka vai valtaako vuosia sitten "teinihelvettinä" tunnetun klubin maine itse itsensä?
Mikäli kuitenkin avajais kaavaa noudatetaan Discothequesta saattaa syntyä tulevaisuuden missien tyyssija.
Ensivaikutelma tilasta ja vieraista oli kelmeä, eihän täällä ole ketään!
Ja miten on mahdollista, perjantaina?
Kurkkaus yläkertaan talon tarjoama viinilasi kädessä puhui kuitenkin omaa kieltään ja joukosta löytyi niin ammattilais muusikoita, tosi-tv-tähtiä, suomalaisia vaatealan yrittäjiä (silikonilla) sekä ihastuttavia menneiden vuosien missejä ja perintöprisenssoja.
Ei siis lainkaan huono saalis minun makuuni.

Paikkana Dom on tyylikkään tummanpuhuva, joten joudunkin uskomaan että alkuinen säikähtämiseni yleisön vähyydestä johtuu siitä, että klubi pitää sisällään monia mukavia nurkkauksia johon asettua kutemaan ja imemään kulloinkin kohdalle osuneen kanssajuhlijan kitariset sinisen-punaisen kirjaviksi.

Törmättyäni ja kiljuttuani ääneni käheäksi törmäämisestäni Tameriin ja Oskariin, suunnistettiin katsomaan mitä pikkusuolaista tällä kertaa oli tarjolla.
Seesamhärkä oli bueno, samoin salaatti ja se jokin, joka sisälsi tuhdisti  perunaa ja fetaa (perunasalaattiko?) mutta viimeinen pala lohta vietiin kirjaimellisesti nenäni edestä!
Nyt kun asiaa tarkastelee selväpäisenä jälkeenpäin, väittää muistini, että se pirulainen joka mokoman lohen vei, oli yksi takavuosien Sokkotreffit,-sarjassa vieraillut charmantti mies, joka  haukkui pimeässä imuttamaansa blondia treffien päätteeksi isoäitinsä näköiseksi kammotukseksi.
No, tiedänpähän keneltä periä illallis kalat tulevaisuudessa!

Jossain vaiheessa iltaa oli pakko änkeä pakollisiin kuviin paikallaolijoiden kanssa.
Ja voin vakuuttaa, että vaikka kuva satoni vahvasti tukee BB-kilpailijoiden määrää, ei meitä ollut juhlissa kuin neljä. (Liikaa).
Eräs Suomalainen monien tuntema serenadi laulaja joka sulattaa niin naisten polvet kuin sydämet, oli puolilta öin liian humalassa kuvaan (ymmärrän, niin minäkin) ja Pia Pakarisen sai pitkin hampain yhteiseen kuvaan noin ikuisuudelta tuntuneen jonotuksen jälkeen.
Kuten tavakseni on tullut, kuvasin vähän sitä sun tätä kameralla joka oli kaikkea muuta kuin yhteistyöhaluinen, tarkistin juoma tilanteen, lopetin kuvaamisen, aloitin bailaamisen.
Muutamaa valko,-ja punaviinilasia myöhemmin lavan valoitti valovoimainen Anna Abreu, jota koen suoranaiseksi oikeudekseni hypettää ja kehua, varsinkin kun pissistelystä on tullut julkinen ja hyväksyttävä tapa Suomalaisten keskuudessa (googl, Henna Tuominen).
Siinä missä Anna Abreu oli upea lava energialtaan ja vuosien varrella huimasti edistyneen äänenkäyttönsä saralta, on Annalla muutakin ylpeyden aiheita kuin mahtava live bändinsä.
Naisen fanit.
Virallisena tupakkamummona minä tietty ravasin röökitakki (Dom, ISO +) päälläni etuovelle tupakalle milloin kädessäni talon tarjoama punkku, milloin euron siideri, vain todetakseni, että ulkona on kylmä ja sisällä.. No, ei kylmä, tunnelma ainakaan!
Siinä sitten neljättä kertaa kököttäessäni rappusilla oli pakko jo pikku hiprakassa kysyä portaiden alla nököttäviltä mimmeiltä, mitä ne tässä nyt päivystää.
Onko sillä Robinilla jossain keikka?
Lumisten pipojen alta tuli hymyt ja vaatimattomat "Me odotetaan Annaa", lausahdukset.
No, ihmisen jonka mielestä terassi tuoppiin sukeltelemaan eksynyt hyttynenkin on viiden promillen hutikoissa söpö näky, tämä oli tottakai uutiskynnyksen ylittävä asia joten.. Kuva kertokoot loput.
Yhteiskuvaan oli pakko päästä.
Siis minun.

Yhteenvetona voin vain kiittää kutsusta Dom:in Discotheque vip-avajaisiin ja näiltä seisomin suositella paikkaa, henkilökuntaa sekä puitteita kaikelle bilekansalle.
Itselläni oli ainakin pitkään aikaan yksi hauskimmista ja vapauttavimmista illoista, joten lienee jokaiselle olla paikallaan kokeilla irtoaako samat fiilikset Dom:in kattokruunun varjoissa.


          Halauksin, Tia K   

Jotenkin sen ymmärtää että mun käteni on sijoittunut hiplaamaan Antti Kurhisen nänni-osastoa, mutta tuo puolisalainen käsien hipelöinti tuolla kyljen seutuvilla? Seiska materiaalia, selkeästi!

Mikäli kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, idän sankari piteli Tiaa pystyssä Annan keikalla
Pojat kirjaimellisesti syttyivät Anna Abreusta!

5 kommenttia:

 1. Heeips, löysin blogis vasta äskettäin ja täytyy kyllä sanoa, että sun tapa kirjottaa on todella hauska ja postaukset on kiinnostavia! Keep it up! Jään seurailemaan!! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitokset Anonyymille! Toivottavasti teksti miellyttää ja päästään vastaisuudessakin huvittamaan ja olemaan mielenkiintoisia..! We well keep this thing up! ;)

  VastaaPoista
 3. Sairaan hyvä tekstii...I´M SO JEALOUS! :DDD Varmaan oli tosi hauskaa :)))

  VastaaPoista
 4. Voisitko joskus tehdä videon? En tiiä miksikä sitä kutsutaan,mutta siis semmonen missä kerrot sun päivästä (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Kati! Joo, voisin hyvinkin yrittää kyhätä teille Vlog-eja välillä. Aiheista saa laittaa toivomusta, miksei toki juuri tuollainen perus päivä videokin olisi hyvä :)

   Poista