lauantai 27. lokakuuta 2012

Asiaa eläintestatuista ja ennenkaikkea testaamattomista tuotteista !

Ja heti ensikäsittelyyn linkki Egorazzin verkkolehteen jossa julkaistu viimeisin kolumnini-----> (Linkki alla)Noniin, täällä taas !
Tiistaina tulee neljä viikkoa siitä kun mun polvi fileroitiin ja nyt mun pohje"lihas" alkaa muistuttamaan kukon helttaa.
Eli heiluu vaan kosketuksen mukana sivulta sivulle, ei jäykisty juuri ollenkaan vaikka miten yrittäisi.
Olisi siis pitänyt ehkä noudattaa niitä fysioterapeutin ohjeita...
Fak.
Yllättäen kun ihmiseltä viedään liikkumisen ilo, sitä alkaa kehittämään jos minkälaista muuta ohjelmaa ja projektia päässään.
Mun tapauksessani kyseessä on ollut siis häidensuunnittelu overdose
Olen tutkinut netistä pöytäkoristeita, tilannut hääkorut, tutkinut ilmapallo sivustoja (kyllä, meidän häihin tulee ilmapalloja) ja mitä muuta turhaa.
Kaikkea.
Shoppailuvimma on nyt siis pahimmillaan. 
Ollaan myös suunniteltu mahdollista ulkomaanreissua (mihin ja milloin, sitä en kerro vielä) ja Capital 2012 tapahtumaa, eli meidän Pääkaupunkiseudun-frettien yhdistyksen omaa fretti näyttelyä. 
Jotenkin mut aivopestiin myös tällaiseen mukaan, koska olen aika skeptinen eläinnäyttelyistä. 
Koko ajatus on jollain tasolla elävien olentojen esineellistämistä siinä missä missikisatkin, mutta näissä tapauksissa ihminen pystyy päättämään omasta halustaan olla arvostelun kohde.
Toisaalta taas eläin ei tiedosta olevansa arvostelun kohteena, joten ehkä nämä näyttelytoiminnat voi pistää ihan kehittävän toiminnan piikkiin ja eläinlapsosten viihtyvyyden lisäämiseksi.
Onhan nämä tapahtumat freteillekin tapa viettää aikaa oman lajinsa edustajien kanssa. 

Arvatenkin olen myös saikulla harjoittanut musiikillista ulosantiani ja treenannut kappaleita joiden oikeastaan olisi kuvitellut olevan tähän mennessä jo valmiita ja miksattuja.
Vaan eipä ole.
Ehkä hyvä niin, sillä välittämättä musiikillisista oivalluksistani koskien meidän "work in process" biisiä joka kulkee nimellä Jää, en ole ihan vieläkään onnistunut tuottamaan muutamaan hankalaan kohtaan mitään laulullisesti sopivaa materiaalia. 
Eli vaikka perusideaa löytyisi päästä, äänihuulet ja keuhkot tekevät tenkkapoon eivätkä taivu haluttuun soundiin.
Musiikin tekemisen kirous.
Olisi pitänyt alkaa basistiksi!

Olen myös hemmotellut itseäni kotituotteilla, ripsipidennyksellä ja kulmien muotoilulla ja värjäyksellä. Tarkoitus olisi olla ulkonäöllisesti terässä kun tästä tokenen ihmisten ilmoille, eikä näyttää miltää resupekalta!


Ripset hyvin, kaikki hyvin? Vai vähän vinossa?


Ruskettavaa, ruskettavaa, ruskettavaa. . . ! Valkoinen läski on kuulemma rumempaa kuin ruskettunut!

Tilasin erään blogisti kollegan suosituksesta Yves Rocherin tuotepaketin joka on täynnä itseruskettavia ja hiustenhoito tuotteita.
Mukaan sattui vieläpä useampi tilaajalahja.
Pääsääntöisesti en itse hehkuta kosmetiikka tuotteita enkä kauneus-trendi niksejä, koska minulla ei ole minkään sorttisia "oivalluksia" näistä asioista eikä blogini keskity kyseisten asioiden markkinointiin.. 
Tällä kertaa on vain pakko mainita, koska yrityksellä on kaksi asiaa, joita arvostan yli kaiken.

Luonnonmukaisuus ja eläintestaamattomat tuotteet.


Tajusin muutama kuukausi sitten että vuosia ja tottumuksesta käyttämäni hiustenhoitoaine on eläintestattu.
Merkki on julkkisten markkinoima ja maailmanlaajuinen, ehkäpä jopa johtava kosmetiikka ketju. 
Tämän tajutessani läpsin itseäni henkisesti päin näköä ja siirryin muistuttamaan itseäni eläintestauksen uhreista.
Tässäpä näitä teille muillekin jotka säälimättömästi käytätte kosmetiikka joka on toisen olennon kivulla ja kärsimyksellä tuotettua!

Riippumatta siitä oletko hyvä vai huono ihminen, olet mielestäni hirviö jos et kiinnitä tässä asiassa huomiotasi eettisempiin vaihtoehtoihin kuin eläintestattuihin tuotteisiin.

Olen toki itsekin sortunut elämäni aikana vääriin valintoihin ja tuoteuskollisena ostanut sitä, mitä en ole edes tarkistanut eläimille turvalliseksi vaihtoehdoksi.
Koomista itsessäni on se että käytän keinonahkatakkeja mutta en suostu pukemaan päälleni tekoturkiksia (sen enempää kuin aitoja turkiksiakaan) koska en pidä niiden viitteellisyydesta turkistarhauksen hyväksymistä kohtaan.
Olisi sitäpaitsi aika ristiriitaista pukea päälleen sellaista joka esittää omia "karva lapsiani."

Petsku toi mun piristykseksi kaupasta tällaisen "Halloween pumpkin jutun for dummies", jossa on kaiverrusmerkit valmiiksi liimattuina, jotta pääsen askartelemaan paskartelemaan meille parvekkeelle tuikun!
Tällainen siitä tuli;


Aika häijyn näköinen tyyppi jos multa kysytään. . . 

Ja tällaiset olivat siis kaiverrusohjeet.. Tätä ei voi edes blondi mokata!

 Mä olen viimeaikoina kovasti lueskellut (koska aikaa on ollut) ja keskittynyt näihin kirjoihin.

Sofi Oksanen, Puhdistus 
Torey Hayden, Toisten Lapset
Paul Coelho, Valon Soturin käsikirja
Gerald G. Jampolsky, Parantava anteeksianto
Ja tällä hetkellä luen
Håkan Årlebrand, Aura, Karma, Kabbala. Uuden aikakauden hengellisyys ja salatieteiden nousu. Vaikka viimeisin näistä kuulostaa hieman erikoiselta kirjalta, voin vakuuttaa että kirja selvittää ja selittää puhtaasti ja jopa humoristiselta ja oivaltavalta kannalta kannessa mainittuja asioita. Lähinnä siis tietokirja teologiasta ja uskontieteistä kiinnostuneille ihmisille.

Parantavasta anteeksiannosta (Jampolsky) voin sanoa sen verran että kyseisen kirjan avulla annoin anteeksi eräälle ihmiselle joka oli todella keskittynyt vain minun uhkailuuni, mieleni pahoittamiseen ja harhaisten valheiden lietsomiseen koskien minua.
Näitä kirjan oppeja ja mielentilaa mukaillen pystyin  antamaan sen ainoan vastuksen, mitä henkisesti sairaalle, mutta ilkeälle ihmiselle voi antaa; anteeksiannon ja kaiken sympatian, mitä sain itsestäni irroitettua.
Harmillista että kyseistä kirjaa ei tunnu suomen kamaralta löytyvän (omani ostin markkinoilta kirjasto-auton poistopisteeltä) koska haluaisin todella antaa kyseisen kirjan muutamallekin ihmiselle jouluna lahjaksi.
Jos itse löydät tämän kirjan jostain, suosittelen että annat sen vaikka äidille, siskolle, tyttökaverille, yms lahjaksi!

No niin, me siirrytään nyt tv,n pariin (Vain Elämää- Cheekin päivä) joten mukavaa iltaa kaikille muille!
XoXo

Tia Kiuru  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti